Rulada cu migdale si fructe

Printeaza

Rulada cu migdale si fructe din: oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, praf de copt, miere, zahar, sare, unt, frisca, fulgi de migdale, fructe, ornamente din pasta de zahar.

Ingrediente:Rulada cu migdale si fructe

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 125 g făină
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă cuişoare
  • 1/2 linguriţă ghimbir
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • 170 g miere
  • 55 g zahăr
  • un praf sare
  • o lingură unt topit

Pentru servit:

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 200 g fulgi de migdale
  • fructe proaspete
  • ornamente din pastă de zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul, praful de copt şi sarea. Gălbenuşurile se mixează la viteză mare pentru trei minute şi apoi se adaugă mierea şi untul topit.

Se bat albuşurile şi când începe spuma să se formeze se pune zahărul lingură cu lingură. Se continuă baterea până ce se obţine o spumă tare în care se adaugă amestecul cu gălbenuşuri.

Se pune şi amestecul de făină, se omogenizează uşor şi se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Se coace 12 minute, se scoate pe un şervet presărat cu zahăr pudră, se rulează şi se lasă să se răcească aşa.

Se bate frişca foarte rece, se desface rulada, se umple cu frişcă, se aşază pe platou şi se acoperă cu frişcă. Apoi se presară migdalele. Se aduce la masă ornată cu fructe şi alte ornamente din pastă de zahăr, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.