Rulada cu migdale, cocos si caspuni

Printeaza

Rulada cu migdale, cocos si caspuni din: ouă, zahar, unt, faina, fulgi de cocos, migdale, căpşuni, lămâie, gelatina, vin spumant, smântână, gem de căpşuni, fulgi de migdale

Rulada_cu_migdale_cocos_si_caspuni

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 140 g zahăr
  • 25 g unt
  • 40 g făină
  • 20 g fulgi de cocos
  • 100 g migdale fin măcinate
  • 4 albuşuri

Pentru cremă:

  • 300 g căpşuni
  • 120 g zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 10 g gelatină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1/2 pahar vin spumant
  • 200 g smântână

Pentru decor:

  • 2 linguri gem de căpşuni
  • 2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi 4 ouă cu 70 g zahăr, adaugi treptat untul topit şi răcit, făina, fulgii de cocos, mig­dalele amesteci, încorporezi albuşurile bătute spumă cu zahărul rămas şi omogenizezi deli­cat.

Torni compoziţia în tava de 30×35 cm, în prea­labil tapetată cu hârtie de copt unsă. Coci blatul , 10-15 minute, la 190°C, până când se rumeneşte uşor pe margini.

Il răstorm pe hârtie de copt şi rulezi uşor, cu tot cu hârtie. Pentru cremă, speli căpşunile, le cureţi, le tai felioare, le presari cu 20 g zahăr şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Mixezi gălbenuşurile cu 50 g zahăr, coaja rasă de lămâie şi vinul şi fierbi crema la bain-marie, până se îngroaşă, înmoi gelatina în puţină apă rece, iar după 10 minute, o topeşti la bain-marie şi o adaugi în crema călduţă.

Baţi smântână cu 50 g zahăr şi adaugi frişca în cremă, când aceasta s-a mai răcit. încorporezi fructele în cremă. Desfaci blatul şi îl ungi cu cremă, apoi rulezi din nou.

Porţionezi rulada după ce ai păstrat-o la rece 4 ore. O poţi decora cu gem şi fulgi de migdale.

Rulada cu migdale, cocos si caspuni

Rulada_cu_migdale_cocos_si_caspuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.