Rulada cu marmelada de caise

Printeaza

Rulada cu marmelada de caise din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt.

Ingrediente:Rulada cu marmelada de caise

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr tos
  • 2 linguri rase de făină
  • coajă de lămîie
  • 1 lingurâ marmeladă de caise
  • 10 g unt sau ulei

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi încep să se albească. Al­buşul se bate cu restul de zahăr pană se întăreşte şi se dizolvă toate cristalele de zahăr.

Se ames­tecă apoi cu gălbenuşul, coaja de lămaie şi făina care se adauţjă pe rand. Se unge o tavă cu gră­sime şi se tapetează cu hartie.

Se toarnă compo­ziţia în tavă şi se dă la copt la un foc mai iute, circa 15 minute. Se răstoarnă apoi pe o planşetă presărată cu făină, şi, caldă fiind, se rulează cu hartia.

Apoi se desface, se unge cu un strat de marmeladă uniform şi se rulează din nou. Se pu­drează cu zahăr şi se serveşte tăiată felii de gro­simea 1-2 cm.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.