Rulada cu mandarine
PrinteazaRulada cu mandarine din: oua, zahar pudra, cacao, sare, unt, lichior de portocale, frisca, mandarine si ciocolata rasa.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguri cu vârf cacao
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă unt topit
- 50 ml lichior de portocale
- 300 ml frişcă lichidă
- 4-5 linguri mandarine din compot
- cacao sau ciocolată rasă
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu zahăr şi se înglobează praful de cacao. Se bate albuşul cu un praf de sare şi se înglobează. Compoziţia se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 7-8 min. la cuptorul încins la 190 °C.
Se răstoarnă pe un prosop textil pudrat cu zahăr şi se desprinde cu grijă hârtia de copt de pe fund; se rulează blatul în prosop şi se lasă să se răcească.
Se bate frişca. Se derulează blatul şi se stropeşte cu lichior; se unge cu frişcă, se repartizează mandarine şi se rulează la loc. Se presară deasupra cacao sau ciocolată rasă (eventual şi fructe).
Rulada cu mandarine
Pofta buna!