Rulada cu mac si miere

Printeaza

Rulada cu mac si miere din: faina, zahar, drojdie, unt, oua, sare, lapte, mac, miere, oua.

Ingrediente:Rulada cu mac

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 60 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 praf sare
  • 100 ml lapte

Pentru umplutură:

  • 250 g mac
  • 120 g zahăr
  • 50 g miere
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia uscată cu făina. în laptele cald topeşti zahărul şi sarea, apoi adaugi ouăle şi untul topit, în prealabil. Combini toate ingredientele şi întreaga compoziţie o încorporezi în cea cu făină. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l ţii la cald o oră.

Intre timp prepari umplutura. Speli macul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi la foc mic aproximativ o oră. Ulterior, îl strecori şi îl treci prin apă rece. Amesteci macul fiert cu zahărul, mierea, un ou şi le dai prin blender.

Când aluatul şi-a dublat volumul, îl mai frămânţi puţin şi-l mai laşi deoparte la loc cald încă 30 de minute.

Ulterior, îl împărţi în trei părţi egale şi fiecare parte o întinzi pe masa presărată cu făină, o umpli cu amestecul de mac şi o rulezi. Pui ruladele formate într-o tavă tapetată şi le laşi deoparte 25 de minute.

Le ungi cu un ou bătut, apoi le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.

 

Rulada cu mac

Rulada cu mac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.