Rulada cu mac si faina de alune

Printeaza

Rulada cu mac si faina de alune din: aluat de foitaj, unr, seminte de mac, zahar, oua, faina de alune, coaja de lamaie, esenţă de rom.

Rulada_cu_mac_si_faina_de_alune

Ingrediente:

  • o foaie aluat de foitaj
  • 200 g unt
  • 280 g seminţe de mac
  • 60 g zahăr
  • 8 ouă
  • 120 g făină de alune
  • coaja unei lămâi
  • câteva picături esenţă de rom
  • 160 g zahăr pentru albuşuri

Pentru uns:

  • un ou

Mod de preparare:

Untul topit se arfiestecă cu cele 60 g za­hăr şi apoi se adaugă cele opt gălbenuşuri. Se mixează macul si se adaugă peste gălbenuşuri, apoi făina de alune, coaja de lămâie si esenţa de rom.

Albuşurile se bat spumă foarte tare cu cele 160 g zahăr si se adaugă spuma amestecând cu delicateţe.

Se pune într-o tavă foaia de aluat de foitaj bine întinsă, se toarnă compoziţia cu mac şi se rulează apoi. Se unge cu ou deasupra si se coace 30 de minute. Se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie.

Rulada cu mac si faina de alune

Rulada_cu_mac_si_faina_de_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.