Rulada cu mac si smantana

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana, drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat.

Ingrediente aluatRulada cu mac si smantana

  • 500 g făină
  • 150 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri smân­tână
  • 20 g drojdie dizolvată în 4 linguri lapte călduţ

 

Ingrediente umplutură:

  • 350 g mac
  • 350 g zahăr
  • unt cât o nucă
  • 3 linguri lapte
  • 250 g stafide
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredi­entele foarte bine, astfel încât să obţii o cocă omogenă pe care o împărţi în 3 şi o laşi să stea 30 minute.In acest timp, pre­găteşti umplutura aşa: Râşneşti macul şi-l pui la fiert cu zahărul şi laptele.

Il laşi 5 minute să fiar­bă şi vei obţine o pastă de consistenţa smântâ­nii groase, lei de pe foc, laşi să se răcească un pic şi adaugi untul, stafidele (eu le-am pus 3 ore să se umfle în apă caldă) şi răzătura de lămâie (lămâia am spălat-o foarte bine înainte).

Apoi, întinzi cu sucitorul fiecare dintre cele 3 foi pentru că eu am vrut sa fac un colac şi o prăjitură în tava de cozonac, am întins  numai două foi.Pe fiecare foaie pui umplutura, o nivelezi şi rulezi nu foarte strâns.

Aşezi fiecare ruladă în tavă (neunsă, căci aluatul are unt), o înţepi cu o furculiţă, o dai cu gălbenuş şi laşi să crească o oră.

Inainte de a da la cuptor, mai ungi încă o dată cu gălbenuş fiecare ruladă. Dai la cuptor şi, când s-au rumenit, le scoţi, le laşi 2-3 minute să se răcorească şi le scoţi din tavă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rulada cu mac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.