Ruladă cu glazura de ciocolata, crema de caise si portocale

Printeaza

Ruladă cu glazura de ciocolata, crema de caise si portocale din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt, ciocolata amaruie, cognac si clementine.

Ingrediente:  Ruladă cu glazura de ciocolata, crema de caise si portocale

blat:

  • 110 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua

crema:

  • 160 g caise uscate
  • sucul de la  2-3 portocale
  • 30 g zahar tos
  • 50 g coaja de portocala confiata

glazura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita cognac

ornare:

  • 1 portocala

 

Mod de preparare:

Pregătiţi crema: tăiaţi caisele cubuleţe şi puneţi împreună cu celelalte ingrediente la foc po­trivit, 15 minute, apoi luaţi vasul de pe foc şi mărunţiţi ingredientele cu un blender. Lăsaţi crema sa se răceasca.

Pentru blat, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pana la omogenizare.

Adăugaţi făina şi albu­şurile bătute spumă. Turnaţi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată si coaceţi la foc potrivit. Scoateti blatul si răsuciţi cât este cald.

Pentru glazură, turnaţi într-un castron frişca şi untul.

Puneţi la bain-marie şi adăugaţi ciocolata ruptă bucăţi şi cognacul. Amestecaţi bine pana la omogenizare. Desfaceţi foaia de ruladă şi ungeţi cu cremă, rulaţi din nou foaia, turnaţi deasupra glazura şi decoraţi cu portocale.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rulada cu crema

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.