Ruladă cu friscă si căpşuni

Printeaza

Ruladă cu friscă si căpşuni din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor pentru frisca si miere.

Ingrediente:Rulada_cu_frisca_si_capsuni

blat:

  • 3 oua
  • 80 g miere
  • 30 g zahar
  • 1 praf sare
  • 110 g faina de grau
  • 20 g faina de hrisca

crema si decor:

  • 500 g capsuni
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri praf intaritor de frisca
  • 1 lingura miere

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 3 linguri de apă fierbinte, miere şi zahăr. Albuşul se bate cu sare şi se toarnă peste gălbenuşuri. Se adaugă făina şi se înglobează. Compoziţia se aşază în tavă, se nivelează şi se coace 15-20 min.

Blatul se răstoarnă pe un prosop presărat cu zahăr; hârtia se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează pe lung şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi căpşunile. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează mierea.

Se pun deoparte 3 linguri; iar în restul se înglobează căpşunile. 5Se derulează blatul, se unge cu cremă şi se rulează. Deasupra se şpriţează cuiburi din frişca pusă deoparte, cuiburi punctate de câte o căpşună. Se dă la rece până în momentul servirii.

Pentru a obtine un aspect mai opulent si mai festiv, rulada se poate acoperi complet cu frisca batuta si capsuni. Pentru aceasta mai aveti nevoie de inca 150 ml frisca.

Ruladă cu friscă si căpşuni

Rulada_cu_frisca_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.