Ruladă cu cremă de cocos
PrinteazaRuladă cu cremă de cocos din: biscuiti, lapte, cacao, esenta de rom, ciocolata de menaj, zahar, fulgi de nuca de cocos, banane.
- 500 g biscuiti populari
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri cacao
- 1 fiola esenta de rom
- 100 g ciocolata de menaj
- circa 100 g zahar
pentru crema:
- 200 g unt
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 75 g zahar pudra
- 3 banane
Mod de preparare:
Pentru cremă, freci untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până obţii o cremă spumoasă. Adaugi nuca de cocos şi amesteci în continuare, până obţii o cremă omogenă.
Macini biscuiţii în robotul de bucătărie sau în maşina manuală de tocat carne, apoi îi amesteci cu un sirop preparat din lapte, cacao, zahăr după gust, ciocolata şi esenţa de rom.
Laşi biscuiţii câteva minute să absoarbă lichidul, după care amesteci şi, pe hârtie de copt, întinzi compoziţia sub formă de foaie, groasă de aproximativ 1 cm.
Intinzi uniform crema de cocos pentru stratul cu biscuiţi şi aşezi într-o margine, pe lungime, bananele decojite.
Rulezi începând din marginea cu bananele, ajutându-te de hârtia de copt. Impachetezi rulada şi o păstrezi în frigider pentru cel puţin 3 ore.
Ruladă cu cremă de cocos
Pofta buna!
Imi place cum arata rulada