Rulada cu ciocolata si frisca – Reteta Gustoasa

Printeaza

Rulada cu ciocolata si frisca din: ouă, zahăr pudră, făină, smântână pentru frişcă, întăritor de frişcă, zahăr vanilat, cicolată neagra, ciocolată albă, ciocolată neagră, sare.

 

Ingrediente: Rulada_cu_ciocolata_si_frisca

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 120 g făină
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 2 pliculeţe cu întăritor de frişcă
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • 130 g cicolată nougat
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată neagră
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile cu un praf de sare, iar gălbenuşurile cu zahărul pudră.

Incorporează spuma în crema de gălbenuşuri împreună cu făina cernută.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hărtîe de copt şi coace 15-20 de minute. Lasă să se răcească.

In acest timp, bate smântână pentru frişcă cu zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă.

Topeşte ciocolata nougat şi unge blatul de ruladă. Răstoarnă două treimi din crema de frişcă peste blat şi rulează uşor. Lasă la rece o oră.

Dă pe râzătoare ciocolatele (neagră şi albă). Unge rulada cu restul de cremă si tăvăleste-o prin amestecul de ciocolată rasă.

Tine-o la frigider până în momentul servirii.

Rulada cu ciocolata si frisca

Rulada_cu_ciocolata_si_frisca

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată

Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]

Rulada cu biscuiti si ciocolata

Rulada cu biscuiti si ciocolata din: biscuiti, cafea, zahar, nuca, cacao, lamaie, rom, scortisoara. Ingrediente: Pentru blat: 1/2 kg biscuiţi 2 ceşti cu cafea preparată 3 ceşti cu zahăr pudră 1 ceaşcă cu nucă măcinată 4 linguri cu cacao zeama de la 1/2 lămâie Pentru crema: 1 pachet de unt 1 ceaşcă cu zahăr pudră […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.