Rulada cu castane

Printeaza

O reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra, stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 3 linguri apa
  • 100 g faina
  • 175 g zahar pudra
  • 25 g stafide maruntite
  • 2 linguri piure de castane
  • 5 oua
  • 25 g nuci pisate
  • 300 ml smantana pentru frisca + zahar vanilat
  • sare
  • zahar pudra pentru ornare

 

Mod de preparare:

Topiti ciocolata in apa la foc mic, apoi lasati amestecul sa se raceasca. Frecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa albicioasa. Adaugati ciocolata topita, stafidele, nucile, faina si piureul de castane.

Amestecati prin rasturare. Turnati compozitia intr-o tava, pe hartie de copt unsa (30x20cm), nivelati-o si coaceti la foc potrivit. Cand blatul este copt (faceti proba cu scobitoare), scoateti-l din tava cu hartie cu tot si rulati-l strans.

Infasurati ruloul intr-un prosop umed si lasati sa se raceasca 10-15 minute. Intre timp bateti smantana cu zaharul vanilat pentru a obtine frisca proasaspata. Desfaceti ruloul, desprindeti hartie de copt si ungeti-l cu frisca, apoi rulati-l din nou. Presarati zahar pudra inainte de taiere.

Rulada cu castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.