Rulada cu carne si branza albastra

Printeaza

Rulada cu carne si branza albastra din: sare, unt, faina 000, faina 650, slaninuta, praz, carne de vita, sare, piper, branza albastra, paine toast, frisca, patrunjel cimbru si oua.

Rulada_cu_carne_si_branza_albastra

 

Ingrediente:

Aluat de foi:

  • 1/2 linguriţă sare
  • 250 g unt
  • 125 g făină 000
  • 75 g făină 650

Umplutură:

  • 100 g slăninuţă
  • 1 lingură unt
  • 1 fir de praz tăiat rondele
  • 500 g carne de vită
  • sare, piper
  • 60 g brânză albastră tăiată cuburi
  • 40 g pâine toast
  • 2 linguri frişcă
  • 2 mâini pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă cimbru tocat
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul de foi: se dizolvă sarea în 100 ml apă rece. Se topesc 50 g unt şi se lasă să se răcorească. Intr-un castron se amestecă cele 2 sortimente de făină;
se toarnă apă şi unt topit şi se frământe aluatul. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 1 oră.

Se taie cuburi restul de unt şi se amestecă. Apoi se întinde o foaie de unt între 2 straturi de hârtie de copt, cu grosimea de cca 2 cm. Se lasă să se răcească. Se întinde apoi o foaie pătrată de aluat de două ori mai mare decât cea de unt.

Pe foaia de aluat se aşază transversal foaia de unt şi se împachetează în aluat; se lipesc marginile. Se întinde din acest pachet, cu sucitorul, o foaie dreptunghiulară (respectând o singură direcţie de întindere). Se împachetează în trei şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 2 ore. Apoi se întinde din nou o foaie dreptunghiulară (respectând din nou aceeaşi direcţie de întindere). Se împachetează din nou în trei şi se dă la frigider. Acest procedeu se repetă de cinci ori.

Se încinge cuptorul la 190° C. Se taie slăninuţă fâşii şi se prăjesc în grăsime cca 4 min. Se adaugă prazul şi se mai prăjeşte 3 min. Se lasă să se răcească. Se frământă carnea tocată cu pâinea pasată, smântână, praz călit şi slăninuţă, pătrunjel, cimbru şi ouă. Se sărează şi se piperează.

Se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat; se aşează în mijloc jumătate din cantitatea de amestec de carne (fasonată în formă de pâine). Se lasă marginile libere, în mijloc se presară cubuleţe de brânză şi se acoperă cu cealaltă jumătate din cantitatea de carne. Se ung marginile cu ulei şi se împachetează în jurul cărnii. Se presează marginile şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea înnădită în jos. Se unge rulada cu ou şi se presară sare grunjoasă. Se crestează în câteva locuri, ca să se evapore aburul. Se coace 40 min., până se rumeneşte.

 

Rulada cu carne si branza albastra

Rulada_cu_carne_si_branza_albastra

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.