Rulada cu cacao si nuci

Printeaza

Rulada cu cacao si nuci din: faina, praf de copt, sare, zahar, ulei, oua, lapte, cacao, unt, nuci.

Ingrediente:Rulada_cu_cacao_si_nuci

Pentru blat:

  • 8 linguri făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 vărf de cutit sare
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 5 ouă
  • 5 linguri lapte

Pentru cremă:

  • 7 linguri cacao
  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 50 g unt
  • 150 g nuci fărâmitate

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul.

La crema de gălbenuşuri adaugi uleiul în fir subţire, torni laptele, apoi pui făina şi praful de copt. O incorporezi în compoziţia de albuşuri.

Într-o tavă cu hârtie de copt torni amestecul şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute.

După aceea, pui un prosop umed peste blat şi-l răstorni. Dezlipeşti cu atenţie hârtia de copt.

Pentru cremă, mixezi făina cu cacaua şi cu zahărul. Treptat, torni laptele.

Pui compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până se ingroaşă. La final, adaugi untul.

Când se râceşte, pui nucile sfărâmate, întinzi crema peste blat şi rulezi. Dai rulada la rece 2 ore inainte să o serveşti.

În cazul în care ai diabet, la rulada cu cacao şi nuci poţi folosi îndulcitor in loc de zahăr.

Rulada cu cacao si nuci

Rulada_cu_cacao_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.