Rulada cu branza sarata, cartofi si mac

Printeaza

Rulada cu branza sarata, cartofi si mac din: făină (ungurească), untura de porc, oua, drojdie, iaurt, otet, sare, brânză sărată, cartofi, mărar, mac, susan.

 

Ingrediente:

  • 1 kg făină (ungurească)
  • 2 linguri untură de porc
  • 1-2 ouă
  • drojdie cât o nucă
  • 500 ml iaurt
  • 3-4 linguri oţet
  • 1 lingură sare de bucătărie

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză sărată
  • 2-3 cartofi fierţi
  • 1 ou
  • mărar
  • mac, susan

 

Mod de preparare:

Freci făină cu 2 linguri pline cu un­tură de porc solidă, apoi adaugi 1-2 ouă, drojdie cât o nucă, di­zolvată în iaurt, plus 3-4 linguri oţet şi 1 lingură plină cu sare de bucătărie.

Amesteci totul cu iaurt (cam 500 ml iaurt). Aluatul obţinut îl împărţi în două părţi, ca doi co­laci. întinzi şi ungi fiecare foaie cu untură topită, apoi presari făină.

Rulezi, faci melc şi îl pui la rece 10-15 minute. întinzi fiecare melc din nou şi îl împărţi în două părţi.

Deci, din 2 melci rezultă 4 melci.

Amesteci brânza sărată cu 2-3 cartofi fierţi făcuţi piure, 1 ou şi mărar (dacă vrei).

Rulezi şi aşezi rulourile în tavă, apohjngi cu ou şi presari mac, susan sau razi brân­ză sărată. Dai la cuptor 45-50 de minute.

Rulada cu branza sarata, cartofi si mac

Rulada_cu_branza_sarata_cartofi_si_mac

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.