Rulada cu biscuiti si ciocolata

Printeaza

Rulada cu biscuiti si ciocolata din: biscuiti, cafea, zahar, nuca, cacao, lamaie, rom, scortisoara.

Ingrediente:Rulada cu biscuiti si ciocolata

Pentru blat:

  • 1/2 kg biscuiţi
  • 2 ceşti cu cafea preparată
  • 3 ceşti cu zahăr pudră
  • 1 ceaşcă cu nucă măcinată
  • 4 linguri cu cacao
  • zeama de la 1/2 lămâie

Pentru crema:

  • 1 pachet de unt
  • 1 ceaşcă cu zahăr pudră
  • 1 ceaşcă cu miez de nucă
  • 4 linguri cu cacao
  • esenţă de rom
  • un praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Bagă biscuiţii la cuptor pentru 15 minute. Apoi, când s-au răcorit, dă-i prin maşina de tocat, adaugă nuca, una dintre ceştile cu zahăr pudră, cafeaua, cacaua şi zeama de lămâie. Amestecă bine până se omogenizează.

Intinde o folie de celofan pe masa de lucru, presară restul de zahăr pudră uniform şi întinde cu grijă pasta de biscuiţi.

Intre timp, freacă untul cu zahărul pudră, cacaua cernută, esenţa de rom (sau chiar un pic de coniac), nuca măcinată şi praful de scorţişoară.

Intinde crema peste aluatul de biscuiţi, rulează cu grijă şi dă la rece câteva ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.