Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana

Printeaza

Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana din: banane, oua, zahar cacao, faina, esenţă de rom, praf de copt, ulei, lapte, boabe de cafea, smântână, căpşuni, alune amestecate cu fulgi de cocos.

Ingrediente:Rulada_cu_banane_si_crema_de_cafea_cu_smantana

  • 2 banane

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri făină
  • 1 esenţă de rom
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • ulei

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 80 g boabe de cafea
  • 10 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 1 lingură smântână

Pentru ornat:

  • câteva felii de banană
  • câteva căpşuni
  • 300 g alune pisate, amestecate cu fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru cremă, fierbi laptele şi după câteva clocote îl dai la o parte de pe foc. Adaugi boabele de cafea zdrobite şi laşi la mace­rat 15 minute. Intr-un castron, combini gălbenuşurile cu zahărul şi amesteci până când se topeşte.

Peste această compoziţie torni laptele şi smântână, apoi omoge­nizezi. Strecori crema printr-o sită şi laşi 10 minute să se odihnească înainte de-a o folosi. Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi până se întăresc, apoi pui zahă­rul.

Când s-a topit, adaugi esenţa de rom, gălbenuşurile amesteca­te cu cacaua şi făina combinată cu praful de copt. Intr-o tavă aşezi hârtie de copt, torni compoziţia şi dai la cuptor 20 de minute. Scoţi blatul pe un prosop umed, rulezi şi laşi la răcit.

Derulezi, întinzi crema pe blat şi aşezi bananele descojite. Rulezi uşor, după care dai prin amestecul de alune cu fulgi de cocos până se acoperă în întregi­me. Ornezi cu felii de banane şi de căpşuni.

Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana

Rulada_cu_banane_si_crema_de_cafea_cu_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.