Rulada de creier cu sunca

Printeaza

Rulada de creier cu sunca din: sunca, creier, sare, piper, unt, ceapa, ou, franzela, dafin.

Ingrediente:Rulada de creier cu sunca

  • 400 g şuncă
  • un creier
  • sare
  • piper pisat şi boabe
  • 50 g unt
  • o ceapă
  • un ou
  • o felie franzelă
  • dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă creierul, se fierbe în apă cu puţin oţet, două boabe de piper şi o frunză de dafin. Se toacă şi se căleşte ceapa. Se trece prin sită jumătate din creierul fiiert. Cealaltă jumătate se taie bucăţele. Creierul trecut prin sită se amestecă bine cu sarea, piperul, ceapa călită, miezul die franzelă, înmuiat în lapte, stors şi trecut prin sită, şi un om.

Se aşează feliile de şuncă, una lângă alta, pe o hârtie pergament unsă cu unt, peste ele se pune compoziţia de creier şi deasupra se împrăştie bucăţelele de creier. Se rulează cu ajutorul hârtiei pergament şi se dă la cuptor pentru 10 minute.

Se serveşte fierbinte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.