Ruladă de căpşuni

Printeaza

O reteta de rulada de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, zahar vanilinat, ciocolata si capsuni.

Ingrediente:Ruladă de căpşuni

  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g faina
  • 40 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40 g cacao

crema si ornat:

  • 5 foi gelatina
  • 500 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 g ciocolata neagra
  • 300 g capsuni

 

Mod d epreparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se unge bine o tavă şi se tapetează cu hârtie de copt. Pentru blat, se separă ouăle. Albuşurile se aşază într-un castron fără urme de grăsime şi se bat cu 4 linguri apă rece; se adaugă zahăr tos şi zahăr vanilinat şi se bate în continuare, până ce bezeaua străluceşte şi formea­ză ţepi. Se înglobează gălbe­nuşurile, apoi făina amestecată cu amidon, praf de copt şi cacao; se omogenizează.

Se aşază compoziţia în tavă şi se nivelează; se coace la cuptor 12-15 minute. Se scoate şi se răstoarnă imediat pe un prosop umed. Se umezeşte hârtia cu puţină apă şi se desprinde cu grijă. Se rulează blatul în prosop şi se lasă să se răcească.

Se prepară crema: se înmoaie gelatina în apă rece 5 min. Se pun deoparte 3 linguri de frişcă, iar restul se bate cu zahăr vanilinat. Se dizolvă gelatina la foc moale. Se înglobează în ea 3 linguri frişcă şi apoi se încorporează totul în compoziţia mare de frişcă, turnând în fir subţire.

Se derulează blatul şi se acoperă cu cremă; se presară 200 g căpşuni tăiate bucăţele. Se rulează blatul în prosop. Se topeşte ciocolata în frişca pusă deoparte şi se unge
rulada. Se ornează cu restul de căpşuni şi se dă la frigider 3 ore.

Ruladă de căpşuni

Ruladă de căpşuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.