Rulada cu banana si frisca

Printeaza

Rulada cu banana si frisca din: oua, zahar, faina, ulei, ciocolata, budinca, lapte, frisca, gelatina, banane.

Ingrediente:Rulada_cu_banana_si_frisca

  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 lingură ulei
  • 100 g ciocolată cu 50% conţinut minim de cacao
  • 1 plic praf de budincă cu gust de cacao
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 150 ml frişcă
  • 10 g gelatină

Pentru decorare:

  • 200 ml frişcă
  • 6-7 banane
  • 2 linguri ornamente de ciocolată

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile amestecate cu uleiul şi se încorporează făina.

Compoziţia se pune într-o tavă de mărimea 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 15 minute la 180 de grade. Foaia coaptă se presară cu făină, se trage hârtia de copt şi se rulează împreună cu ea.

Se fierbe budinca cu laptele şi cu zahărul, se adaugă ciocolata şi se amestecă până când se topeşte, apoi se acoperă cu folie şi se lasă la răcit.

Gelatina se înmoaie în apă, se încălzeşte puţin, iar frişca se bate. Se amestecă gelatina în crema de budincă şi se încorporează şi frişca.

Se desface foaia, se aşază într-o formă de cozonac, se umple cu cremă, marginile foii se îndoaie peste cremă. în locul rămas neacoperit se pun bananele pe lungime.

Rulada se pune la rece pentru o noapte, după care se răstoarnă pe o tavă. Se decorează cu frişcă bătută, ornamente de ciocolată si banane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.