Rubarba cu fulgi crocanti de ovaz si suc de mere

Printeaza

Rubarba cu fulgi crocanti de ovaz si suc de mere din: rubarbă, suc de mere, zahăr brun, scorţişoară, amidon, coajă de lămâie, fulgi de ovăz, făină, zahăr brun, unt.

Rubarba cu fulgi crocanti de ovaz si suc de mere

Ingrediente:

  • 800 g rubarbă
  • 3 linguri suc de mere
  • 125 g zahăr brun
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă amidon
  • 1 bucăţică coajă de lămâie
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 50 g făină
  • 75 g zahăr brun
  • 75 g unt

Mod de preparare:

Rubarba o speli, o cureţi şi îndepărtezi firele externe, apoi tulpinile le tai în rondele groase de 1 cm.

Le pui într-un vas şi le dai în clocot, împreună cu sucul de mere, zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie. Le fierbi acoperite, la foc mic, circa 4 minute. Scoţi apoi coaja de lămâie din compot.

Amesteci amidonul cu 2 linguri de apă şi îl adaugi peste compot, apoi mai dai într-un clocot.

Pui compotul într-un vas termorezistent, mare.

Fulgii de ovăz îi amesteci cu făina şi cu zahărul brun. Topeşti untul într-o tigaie mare, fără să se ardă.

Adaugi în tigaie amestecul de fulgi de ovăz, apoi îi prăjeşti la foc mic, amestecând mereu până se schimbă la culoare.

Amestecul obţinut îl pui peste compot. Introduci vasul în cuptor, la 230°C, timp de 3-5 minute, până când crusta de ovăz devine crocantă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir

Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir din: rubarba, zeama de portocala, compot de capsune, ghimbir, faina integrala, fulgi de ovaz, zahar brun si unt. Ingrediente: 600 g rubarba, taiata in segmente de 5 cm zeama de la 1 portocala 125 g compot de capsune dietetic 50 g ghimbir cristalizat –  sau proaspat, razuit 125 g […]

 

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

O reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2 linguri zahar pudra Pentru crusta: 125 g […]

 

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Rubarbă şi pere

O reteta de rubarba si pere din: pere, rubarba, zahar, suc si coaja de portocala, faina integrala, unt rece, zahar brun, fulgi de ovaz si amestec de cereala. Ingrediente: 3 pere coapte 600 g de rubarbă 100 g zahăr brun-auriu, pudră sucul si coaja rasă fin de la o portocală 200 g de făină integrală […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.