Rosti

Printeaza

Rosti

RostiRosti (scris şi roschti) este un fel de mâncare îndrăgit în cantoanele elveţiene în care se vorbeşte limba germană.

Impreună cu fondue şi raclette, se numără printre cele mai cunoscute mâncăruri elveţiene. Există chiar şi un instrument special pentru prepararea sa, aşa-numita râzătoare rosti.

In Berna, rosti se prepară din cartofi fierţi în coajă. Pentru a fi siguri că sunt gătiţi într-un mod adecvat, bucătarii obişnuiesc să utilizeze cartofi făcuţi în ziua precedentă. în această versiune, cartofii se dau pe râzătoare, se sărează, apoi se prăjesc pe ambele părţi în grăsime limpezită de unt sau untură.

Bucătarii cu experienţă prăjesc rosti fără să intervină iniţial asupra lor, până formează o crustă. La momentul potrivit, bucâtarul-şef aşază o farfurie peste „budinca” de cartofi, o răstoarnă şi ^ontinuâ să o prăjească pe partea cealaltă. Rosti se servesc tăiaţi felii, cu bacon, sau cu o felie de brânză Gruyere sau Emmenthaler deasupra.

Bucătăria elveţiană pare adecvată muncii grele a fermierilor. După o porţie de rosti, s-ar putea să fie nevoie să urcaţi câteva dealuri, pentru a fi apţi de următoarea masă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.