Rosii cu vinete si usturoi

Printeaza

Rosii cu vinete si usturoi din: vinete, faina, usturoi, rosii, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Rosii cu vinete si usturoi

  • 4 vinete
  • 1 lingură făină
  • 3 căpăţâni usturoi
  • 500 g roşii
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele, tăiate felii, se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi se lasă un sfert de oră sub teasc, după care se lasă să se scurgă bine de apă.

Se trec prin faină şi se rumenesc pe ambele feţe, în ulei bine încins, la foc potrivit, până se pătrund bine. Se curăţă usturoiul şi se prăjeşte uşor în ulei încins.

Se adaugă roşiile fără coajă, zahărul şi sarea, lăsându-se la foc mic, în vasul acoperit, până ce usturoiul începe să se înmoaie. Se aşează vinetele pe platoul de servit şi se toarnă sosul de roşii cu usturoi în centru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.