Rosii uscate

Printeaza

Rosii uscate din: rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, sare de mare, piper.

Ingrediente:Rosii_uscate

  • 1 kg rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alege roşii micuţe, cu mai puţine seminţe. Spală-le bine, şterge-le cu un şervet curat. Taie-le în două pe lungime, aşază-le în tava cuptorului cu tăietura în sus. Lasă spaţiu între ele cât să nu se atingă. Presară deasupra sare de mare şi puţin piper.

Dă-le la cuptor la temperatura minimă, aproximativ 100°C, între trei şi şase ore, în funcţie de mărime. Verifică-le la fiecare jumătate de oră, pentru că nu trebuie să fie tari. Aşază-le apoi într-un borcan.

Pune printre ele rondele de usturoi şi ardei iute. Acoperă-le cu ulei de măsline şi păstrează-le la rece, dar nu mai mult de trei săptămâni. Serveşte-le reci, pe felii de pâine uşor rumenite.

Rosii uscate

Rosii_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.