Rosii uscate in ulei

Printeaza

Rosii uscate in ulei din: rosii, sare, piper, rozmarin, ardei, ulei.

Ingrediente:Rosii uscate in ulei

  • 1 kg roşii
  • sare
  • piper
  • crenguţe de rozmarin
  • 1 ardei iute
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli bine roşiile, le ştergi cu şerveţele şi apoi le tai în două, pe lung. Le aşezi în tava cuptorului cu tăietura în sus şi cu spaţiu între ele (să nu se atingă). Presari sare, puţin piper şi ulei.

Le dai la cuptor la foc mic şi le laşi aproximativ 4-5 ore. Verifici din când în când. Sunt gata când sunt uscate şi încă flexibile.

Aşezi roşiile în borcănele, punând printre ele crenguţe de rozmarin şi feliuţe de ardei iute. Torni ulei până sunt perfect acoperite şi închizi ermetic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.