Rosii uscate pentru saramura

Printeaza

Rosii uscate pentru saramura din: rosii.

Ingrediente:Rosii_uscate_pentru_saramura

  • roşii

Pentru copt:

  • hartie pergament
  • tava mare
  • tifon

 

Mod de preparare:

Alegi roşii bine coapte, pe care le speli şi le ştergi, într-o tavă mai mare pui hârtie pergament, apoi aşezi roşiile, una lângă alta.

Cele mici le laşi întregi, cele mari le tai pe jumătate.

Acoperi tava cu un tifon şi laşi roşiile la uscat în soare, pe tot parcursul zilei. Seara le pui la loc uscat.

A doua zi întorci roşiile pe partea cealaltă şi le pui din nou la soare până la uscarea totală.

Păstrezi roşiile deshidratate într-un vas de lut sau în cămară, înşirate pe aţă. Iarna le pui în apă călduţă, de seara până dimineaţa, apoi le foloseşti la preparea saramurii de peşte.

Rosii uscate pentru saramura

Rosii_uscate_pentru_saramura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.