Rosii umplute

Printeaza

Rosii umplute

Ingrediente:Rosii umplute

  • 500 g ardei gras verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 12 roşii cărnoase
  • sare, boia

preparare:

Pui ardeii la copt pe tablă. Când sunt gata, presari sare pe deasupra şi acoperi vasul cu un şervet, îi laşi aşa 10-15 minute. Se vor curăţa mult mai uşor. Cureti ardeii copţi, îndepărtezi cotorul, seminţele şi-i tai mărunt.

Cureţi usturoiul şi-l toci şi pe el mărunt, inclusiv partea mai verde. Tai capac la roşii şi le scobeşti. Pui miezul, tocat mărunt, într-un castron, împreună cu ardeii şi usturoiul.

Sărezi după gust, adaugi puţină boia şi 1-2 linguri de ulei. Amesteci bine, apoi umpli roşiile. Le pui căpăcelul, după care le aşezi într-o crăticioară cu apă şi ulei, cam 2 degete. Dai la cuptor 20 de minute, până se înmoaie roşiile.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am facut recent o mancare de ardei umpluti. O sa fac acum rosii umplute dupa reteta voastra 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.