Rosii umplute (varianta)

Printeaza

 Rosii umplute

Ingrediente:Rosii umplute

  • 6 rosii mari
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 ardei gras taiat marunt
  • 100 g orez
  • 175 ml concentrat vegetal fierbinte
  • 1 lingura menta tocata
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura oregano

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiilor si se scobeste interiorul. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si ardeiul, calindu-se 2-3 minute. Se adauga orezul si se inabuse la foc iute in grasimea cu legume pana devine transparent.

Se adauga pulpa rosiilor scobite si concentratul vegetal si se fierbe 15 minute, amestecand din cand in cand, pana ce orezul a absorbit tot lichidul si s-a inmuiat. Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa si se continua fierberea.

Se incorporeaza menta, coriandru, oregano si patrunjelul, se asezoneaza si se umplu rosiile cu acest amestec de orez. Se aseaza la loc capacele, se pun intr-un vas termorezistent si se coc 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.