Rosii umplute cu spanac si smantana
PrinteazaRosii umplute cu spanac si smantana din: spanac, ulei, unt, ceapa, smantana, rosii, delikat.
- 1/2 kg spanac
- 30 ml ulei sau 30 g unt
- 1 ceapa
- 150 g smnatana
- 8 rosii
- 2 linguriţe delikat
Mod de preparare:
Speli bine spanacul si il pui la fiert timp de 5 minute in 1/4 l apa clocotita, apoi scurgi spanacul in strecuratoare, pastrand apa. Rastorni spanacul pe planseta si il toci. Intr-o cratita pui ceapa tocata cu uleiul si o calesti doar 1 minut. Apoi adaugi spanacul si cate putin din apa in care a fost oparit.
Lasi sa fiarba la foc mic acoperit, pana se inmoaie bine. Cand spanacul este gata, apa trebuie sa fie bine scazuta. Bati bine smantana cu o lingura de apa rece si o amesteci cu spanacul fierbinte, imediat dupa ce acesta a fost luat de pe foc. Adaugi 2 linguriţe de delikat. Pastrezi mancarea la cald.
Speli rosiile şs le tai un capacel, pe care il lasi prins de ele intr-o parte, apoi le scoti miezul. In momentul servirii, pui spanacul fierbinte in rosii.
Pofta buna!
Fac si eu reteta asta 🙂 merita