Rosii umplute cu spaghete si sunca

Printeaza

Rosii umplute cu spaghete si sunca din: rosii, branza tare, spaghete, pătrunjel sau busuioc, ulei de măsline, sunca, usturoi, mazare, smantana, sare, piper negru.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_spaghete_si_sunca

  • 8 roşii mari
  • 200 g brânză tare
  • 100 g spaghete
  • o mână de pătrunjel sau busuioc
  • ulei de măsline
  • 80 g şuncă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g mazăre
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de măsline, apoi se adaugă şunca tăiată cubuleţe, căţeii de usturoi pisaţi, mazărea, miezul de la opt roşii şi pătrunjelul (sau busuiocul) tocat mărunt.

Se adaugă, după gust, sare şi piper şi se lasă pe foc până când amestecul s-a pătruns. Se adaugă smântână cu grijă, să nu se brânzească.

Se fierb spaghetele, urmarind instrucţiunile de pe ambalaj. Când sunt fierte, se dau printr-un jet de apă ca să nu se lipească.

Peste paste, se toarnă compoziţia făcută înainte şi se amestecă bine.

Roşiile care urmează să fie umplute trebuie să fie frumoase şi tari, fără zone lovite. Ele trebuie uscate după ce au fost scobite.

Se umple ficare rosie scobita cu acest amestec de spaghe­te. Roşiile se pun într-o tavă unsă cu puţin ulei, iar la final se presară dea­supra brânza tare, dată pe râzătoare, şi câteva picături de ulei de măsline.

Se pun deasupra căpăcelele rămase de la roşii şi se dau la cup­torul preîncălzit 15 minute, până se rumenesc.

Rosii umplute cu spaghete si sunca

Rosii_umplute_cu_spaghete_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.