Roşii umplute cu piure de mazăre si morcovi

Printeaza

 Roşii umplute cu piure de mazăre si morcovi

Ingrediente:Rosii umplute cu piure de mazare si morcovi

  • 1 kg roşii
  • 3 morcovi
  • 1/2 kg mazăre nouă curăţată
  • 2 linguri pesmet
  • 1/4 kg roşii de gătit
  • 100 g unt
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi mazărea, le speli şi le pui la fiert în apă cu sare, dar în vase separate, între timp, tai roşiilor câte un căpăcel, cu o linguriţă le scoţi miezul şi pui fiecare roşie cu gura în jos, să se scurgă.

După ce morcovii şi mazărea au fiert bine, bine, le treci prin sită şi le amesteci cu pesmet, 50 g unt, pătrunjel şi potriveşti gustul de sare.

Rosii umplute cu piure de mazare si morcovi1

Cu această compoziţie umpli roşiile bine scurse, le aşezi într-un vas şi înainte de a le da la cuptor torni peste ele restul de unt topit, sucul de la sfertul de kilogram de roşii şi puţin pătrunjel.

Le dai la cuptor până ce roşiile devin aurii. La masă le serveşti simple, dar merg foarte bine şi cu smântână.

Roşii umplute cu piure de mazăre si morcovi

Rosii umplute cu piure de mazare si morcovi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.