Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc

Printeaza

Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc din: rosii, piept tocat de curcan, ulei, ceapa, orez, ou, patrunjel verde, busuioc verde, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_piept_de_curcan_si_busuioc

  • 12 roşii potrivite
  • 300 g piept tocat de curcan
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3-4 frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper
  • smântână (opţional)

Mod de preparare:

Se spala rosiile, se taie cate un capac, se scoate o lingurita miezul, cu multa grija pentru a nu se rupe rosia, si se aseaza cu gura in jos pentru a se scurge zeama lasata.

Se amesteca, intr-un castron, carnea tocata, ceapa data pe razatoare, orezul fiert separat si scurs, oul batut, patrunjelul si busuiocul, tocate, sare si piper, dupa gust.

Se umplu rosiile cu cormpozitia de carne, se acopera cu capacul de la rosie si se asaza intr-o tava unsa cu ulei.

Se adauga putina apa sau supa de legume, se acopera cu folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru circa 20 de minute.

Inainte cu 10 minute, se scoate folia si se lasa sa se gratineze frumos deasupra.

Se servesc calde, optional cu smantana adaugata direct in farfurie.

Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc

Rosii_umplute_cu_piept_de_curcan_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.