Rosii umplute cu paste si legume
PrinteazaRosii umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre, busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc.
- 5 linguri de ulei
- 8 rosii mari
- 115 g paste mici (melcisori)
- 8 masline negre taiate in rondele
- 2 lingurite busuioc uscat
- o lingurita de patrunjel uscat
- 60 g cascaval de post
- sare si piper
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
Tăiaţi partea de sus a roşiei şi păstraţi “capacul”. Cu ajutorul unei linguri scobiţi miezul roşiei şi puneţi pulpa într-un bol. Aşezaţi roşiile cu gura în jos pe un şerveţel de hâtie şi lăsaţi să se scurgă apa; Puneţi apa la fiert într-un vas şi puneţi pastele la fiert conform timpului indicat pe pachet.
Scurgeţi pastele şi lăsati-le la răcit; Puneţi măslinele, busuiocul, pătrunjelul, caşcavalul ras şi pulpa de la roşii într-un bol şi amestecaţi bine. Adăugaţi pastele, uleiul, sarea şi piperul şi amestecaţi; Cu ajutorul unei linguri umpleţi roşiile şi puneţi “capacul” pe roşii.
Puneţi roşiile într-o tavă unsă cu ulei şi puneti-le în cuptorul încins la 190° C timp de 15-20 min; Scoateţi roşiile şi lăsati-le să se răcească până când sunt călduţe. Garnisiţi cu busuioc proaspăt şi serviţi.
Rosii umplute cu paste si legume
Pofta buna!