Rosii umplute cu orez si patrunjel

Printeaza

Rosii umplute cu orez si patrunjel din: rosii, orez, sos alb, patrunjel, unt, lamaie, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Rosii umplute cu orez si patrunjel

  • 1 kg roşii
  • 125 g orez
  • sos alb
  • unt
  • pătrunjel verde
  • un ou
  • zeamă de lămâie
  • un pahar lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se scobesc de miez şi miezul se fierbe pentru sos. Se alege orezul, se spală, se zvântă şi se căleşte în unt şi apoi se lasă să fiarbă în apă fierbinte cu sare.

Se prepară un sos alb din o lingură unt, două de făină, se stinge cu lapte şi se mai lasă să fiarbă puţin. După ce s-a răcit, sosul alb se amestecă bine cu gălbenuşul, zeama de lămâie, apoi cu orezul fiert şi scurs bine şi cu albuşul spumă.

Se umplu roşiile cu această compoziţie şi, deasupra, la fiecare roşie, se pune câte o bucăţică cu unt. Se aşează roşiile într-o cratiţă. Se trece prin sită sosul de roşii şi se toarnă peste roşiile umplute împreună cu un pahar cu lapte. Se fierb la cuptor circa o oră. Dacă avem şi câteva ciupercuţe tocate, acestea se pun în orez, capătă un gust bun.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.