Rosii umplute cu orez si morcov
PrinteazaRosii umplute cu orez si morcov din: roşii, orez, ulei, verdeaţă, morcovi.
Ingrediente:
- 2 kg roşii
- 400 g orez
- 100 ml ulei
- 2 legături verdeaţă
- 150 g morcovi
Mod de preparare:
In apă clocotită, se pun orezul, uleiul şi morcovii raşi. Apa va fi de două ori ca volum faţă de orez. După ce a dat în clocot, se acoperă şi se introduce în cuptor 25 de minute.
Se lasă să se răcească şi se amestecă cu pătrunjelul tăiat mărunt. Se aleg roşii de aceeaşi mărime, li se taie capacul şi se scobeşte miezul cu linguriţa.
Se umplu cu compoziţia preparată. Miezul rămas la scobirea roşiilor, fiert şi strecurat, se pune în tava cuptorului, lăsat la foc mic, printre roşii. Se servesc calde.
Pofta buna!