Rosii umplute cu ciuperci, smantana si usturoi

Printeaza

Rosii umplute cu ciuperci, smantana si usturoi din: ciuperci, roşii tari, chimion negru, gran maşala, usturoi, chili verde, coriandru verde, zeamă de lămâie, frunze de mentă, ulei, ceapă, sare, frunză de dafin, smântână, usturoi, nucşoară verde, praf de nucşoară, ulei, ceapă, sare.

Ingrediente:Rosii umplute cu ciuperci, smantana si usturoi

  • 500 g ciuperci tăiate
  • 15 roşii tari (cât mai rotunde) rotunde
  • 2 g chimion negru prăjit
  • 10 g gran maşala
  • 15 g usturoi tăiat mărunt
  • 5 g chili verde, tăiat mărunt
  • 10 g coriandru verde tăiat
  • 10 ml zeamă de lămâie
  • 10 g frunze de mentă, tăiate
  • 30 ml ulei
  • 30 g ceapă tăiată
  • sare după gust
  • 100 g roşii proaspete sau conservate

Ingrediente pentru sos:

  • 1 frunză de dafin
  • 60 g smântână
  • 10 g usturoi
  • 3 g nucşoară verde
  • 3 g praf de nucşoară
  • 25 ml ulei,
  • 20 g ceapă tăiată felii
  • sare după gust
  • 300 g roşii tăiate

Mod de preparare:

Se taie partea superioară a roşiilor şi se scoate conţinutul. Se păstrează aceste felii. Se încinge uleiul într-o tigaie, se sotează ceapa, usturoiul şi roşiile, la o temperatură potrivită, până se usucă.

Se adaugă chili verde, ciupercile, se amestecări se lasă zece-cincisprezece minute la foc mare, pentru a se evapora apa.

Se adaugă sarea, garam maşala, frunzele de mentă, zeama de lămâie, praful de chimion şi jumătate din coriandru. Se omogenizează. Se umple, fiecare roşie cu amestecul de ciuperci şi se acoperă cu partea superioară a roşiei.

Se aşază roşiile umplute într-o tavă unsă cu grăsime şi se lasă timp de cincisprezece minute la cuptor.

Sosul: Se încinge uleiul într-o tigaie. Se înăbuşă frunzele de dafin, nucşoara, ceapa şi roşiile. Se adaugă apoi două căni cu apă şi sare după gust şi se lasă încă o jumătate de oră la fiert. Se trece totul printr-o sită fină.

Se transferă sosul într-o cratiţă şi se fierbe puţin. Se adaugă smântână şi praf de coajă de nucşoară. Se serveşte, turnând sosul peste roşiile coapte şi presărând deasupra coriandrul verde rămas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.