Rosii umplute cu carne si verdeata
PrinteazaRosii umplute cu carne si verdeata din: rosii, carne, orez, ou, patrunjel, ulei, iaurt.
- 2-3 roşii de mărime potrivită
- 50 g carne fiartă
- 1 lingură orez fiert
- 1/2 ou
- pătrunjel verde
- 10 g ulei
- 2 linguri iaurt sau 1 linguriţă smantana
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie deasupra capacul, se scobesc de miez şi se lasă să se scurgă.
Carnea fiartă se toacă, se amestecă cu orezul, oul şi pătrunjelul verde.
Se umplu roşiile cu această compoziţie, se aşazâ într-un vas smălţuit şi se acoperă cu sucul de roşii obţinut din miezul care se amestecă cu uleiul.
Se dau la cuptor, la un foc iute, să fiarbă pana încep să scadă. Se servesc calde, cu iaurt sau smantană.
Pofta buna!