Rosii umplute cu carne de curcan

Printeaza

Rosii umplute cu carne de curcan din: rosii, carne tocata de curcan, praz, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_carne_de_curcan

  • 6 rosii
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 1 praz
  • 1 ceapa taiata marunt
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar tocat
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1 mana de orez spalat

 

Mod de preparare:

Speli roşiile, le tai un capac şi le cureţi de miez, pe verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi care nu-l arunci, pentru că îl vei folosi la sos. Păstrezi şi capacele tăiate. Pui roşiile la scurs cu gura în jos.

Cureţi prazul de câteva straturi de foi, îl toci, îl acoperi cu căpăcelele păstrate. Le pui într-un pui într-o strecurătoare şi-l speli sub jet de apă. vas, torni deasupra sosul, dacă mai e cazul, laşi la scurs. Incingi uleiul, pui ceapa si prazul, prajesti putin si adaugi orezul, apoi carnea tocata de curcan si calesti pana cand aceasta nu mai face spuma.

Dai deoparte si lasi la racit. Adaugi verdeata tocata, potrivsti de sare si piper si amesteci. Umpli rosiile cu amestecul de carne si le acoperi cu capacelele pastrate. Le pui in vas, torni deasupra sosul, daca mai e cazul, putina apa fierbinte si dai la cuptor aproximativ o ora.

Spre final, incerci daca umplutura este gata si opresti focul.

Rosii umplute cu carne de curcan

Rosii_umplute_cu_carne_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.