Roşii cu mozzarella

Printeaza

Roşii cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper si migdale caramelizate.

Ingrediente:Rosii_cu_mozzarella

  • 500 g mozzarella
  • 8 rosii
  • o lingura cu otet balsamic
  • un avocado
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 linguri cu busuioc tocat
  • 200 g miez de nuca
  • doi dovlecei
  • o lingura cu patrunjel tocat
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • migdale caramelizate

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se taie rondele, se presară sare şi se pun la scurs pe un grătar.

Dovleceii se spală, se taie felii, se condimentează şi se pun într-o strecurătoare.

Avocado se curăţă de coajă şi sâmbure şi se pune într-un bol. Se adaugă miezul de nucă, pătrunjelul şi busuiocul.

Se toarnă cinci linguri cu ulei de măsline, oţetul balsamic şi sucul de la o jumătate de lămâie.

Se condimentează şi se pasează totul cu un blender până devine ca un sos.

Dovleceii se amestecă bine cu puţin ulei şi se prăjesc într-o tigaie de teflon până devin aurii.

Pe un platou se aşază alternativ, sub formă de turn, felii de roşii şi mozzarella.

Se pun alături feliile de dovlecei şi se toarnă sosul de avocado şi verdeaţă.

Se servesc imediat, presarate cu migdale caramelizate tocate marunt.

Roşii cu mozzarella

Rosii_cu_mozzarella

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cea mai simpla si buna reteta, rosii cu mozzarella

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.