Rosii marinate si paste cu mozzarella
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii marinate si paste cu mozzarella din: rosii cherry, mozzarella, frunze de busuioc, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, paste rigatoni si piept de pui.
- 450 g de rosii cherry, injumatatite
- 115 g de bocconcini (cam 12 bile mici de mozzarella), taiate pe jumatate
- 1/2 cana de frunze proaspete de busuioc
- 1/4 cana de otet de vin rosu
- 1-1/2 lingura de ulei de masline extravirgin
- 230 g de rigatoni (paste in forma de tub), de preferat paste integrale
- 1 cana de piept de pui fiert, maruntit
Mod de preparare:
Amesteca într-un bol mai mare roşiile, mozzarella, busuiocul, oţetul şi uleiul. Lasă-l deoparte pentru 10 minute. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, însă prepară-le „al dente” (este recomandată stingerea focului cu 1-2 minute mai repede). Scurge-le.
Adaugă la mixul de roşii pastele fierbinţi şi carnea de pui. Agită bolul pentru o amestecare uniformă. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Ornează cu frunzele de busuioc, dacă îţi plac.
Rosii marinate si paste cu mozzarella
Pofta buna!