Rosii cu ghimbir

Printeaza

Rosii cu ghimbir din: rosii, varza, ghimbir, ulei, sos, coriandru.

Ingrediente:Rosii_cu_ghimbir

  • 12 roşii medii
  • 1/2 varză albă mică
  • 100 g rădăcină de ghimbir
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 2 linguri praf de ghimbir
  • 1 lingură sos hoisin
  • 2 linguri sos de peşte puţin ulei de coriandru
  • 1/2 legătură de coriandru

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi se scurg de apă. Partea de sus se taie in formă de capac şi se scoate miezul. De la varză se înlătură frunzele exterioare, restul se taie în jumătate, se scoate cotorul, iar frunzele se taie fâşii subţiri. Se curăţă ghimbirul şi se taie mărunt.

Uleiul se încinge în wok, apoi se adaugă varza mărunţită, praful de ghimbir, sosul hoisin şi sosul de peşte. Compoziţia se fierbe înăbuşit până se înmoaie. Apoi se umplu roşiile cu varză.

Se
asază toate roşiile într-un cosulet de bambus şi peste se presară ghimbir. Se încălzeşte puţină apă în wok, iar coşuleţele se pun în wok, unul peste celălalt.

Wokul se acoperă cu un capac. După 10 min. se schimbă locul cosuletului de deasupra cu al celui de dedesubt şi se mai lasă încă 10 minute la înăbuşit.

La final se toarnă peste roşii puţin ulei de coriandru şi se presară cu frunze de coriandru tăiate mărunt.

Rosii cu ghimbir

Rosii_cu_ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.