Rosii cu dovlecel, sfecla si pesto
PrinteazaRosii cu dovlecel, sfecla si pesto din: roşii, nuci, usturoi, untdelemn de măsline, busuioc proaspăt, sare, dovlecel, sfeclă.
- 2 roşii mari, pentru feliat
- 1 ceaşcă de nuci, înmuiate în apă
- 2 căţei de usturoi
- 2 treimi de ceaşcă de untdelemn de măsline
- 1/4 ceaşcă de busuioc proaspăt, mărunţit
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 ceaşcă de dovlecel, tăiat în felii rotunde
- 1/4 de sfeclă, mărunţită
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile în felii groase, cam de un centimetru.
Pentru sosul pesto, puneţi nucile, usturoiul, untdelemnul de măsline, busuiocul şi sarea într-un mixer şi amestecaţi-le până se formează un sos grunjos.
Puneţi câte o felie de dovlecel pe fiecare felie de roşie. Luaţi câte o lingură de sos pesto şi puneţi-o peste fiecare felie de dovlecel. Garnisiţi sosul pesto cu sfecla rasă.
Pofta buna!