Rondele de vita

Printeaza

Rondele de vita din: carne de vita, nuca, fistic, pesmet, usturoi, oua, faina, otet, apa, sare, piper.

Ingrediente:Rondele de vita

  • 1,5 kg carne macră de vită
  • 1 pahar nucă pisată
  • 1 pahar fistic pisat
  • 6 linguri pesmet fin
  • 9 căţei usturoi pisat
  • 4 ouă
  • 2 pahare făină de grâu
  • 3 pahare oţet îndoite în 6 pahare de apă
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Prin maşina de tocat se trece carnea de vită, după care se frământă împreună cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul şi usturoiul. Se presară puţină faină pe un platou de lemn şi se rulează cu un sucitor amestecul obţinut, împărţit în trei părţi egale.

Pe prima foaie se presară fisticul măcinat. Se aşează deasupra cea de a doua foaie, se acoperă cu came şi se adaugă nuca pisată. Se întinde deasupra cea de-a treia foaie şi se tasează uşor cu mâna. Se rulează şi batonul astfel obţinut se taie în mai multe bucăţi.

Se tăvălesc aceste bucăţi prin faină cu ou şi pesmet, după care se pun la prăjit în ulei încins. într-un vas în care fierbe amestecul de oţet cu apă, se pun bucăţile rumenite şi se lasă pe foc până ce s-au fiert.

Se scot, se presează uşor şi se taie în rondele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.