Rondele cu mazare si pui

Printeaza

O reteta de rondele de mazare si piept de pui cu faina, oua, unt, branza telemea, smantana, usturoi, praf de copt, ceapa verde, lapte, seminte de susan, pui, sare, ulei si ardei iute.

Ingrediente:Rondele cu mazare si pui

  • un piept de pui
  • 100 g mazăre
  • 225 g făină
  • două ouă
  • 50 g unt
  • 130 g brânză telemea
  • 200 ml smântână
  • 3 căţei de usturoi
  • praf de copt
  • o legătură de cea­pă verde
  • 200 ml lapte
  • 25 g seminţe de susan
  • piper
  • sare
  • ulei
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezosează, se spală, se taie cubuleţe, se condimentează şi se prăjeşte în puţin ulei încins. Untul rece, puţină sare, brânza telemea rasă, făina se pun în­tr-un vas şi se amestecă.

Se adaugă ouăle, laptele dulce, usturoiul pisat, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, mazărea şi pieptul de pui răcit. Se frământă până rezultă un aluat omogen, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie rondele cu un pahar.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coc 10-15 minute la foc mediu spre iute sau până capătă o culoare aurie. Se scot pe un grătar de bucătărie, se lasă să se răcească puţin, apoi se pun pe un platou.

într-un bol se amestecă smântână cu ceapa tocată, seminţele de susan prăjite puţin, sare şi piper după gust şi se servesc alături de rondelele calde. In aluat se mai poate adauga si ardei iute tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.