Roastbeef clasic cu sos remoulade

Printeaza

O reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare, piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel, maioneza si iaurt.

Ingrediente:Roastbeef clasic cu sos remoulade

  • 1,5 kg carne de vita fasonata pentru roastbeef
  • sare
  • piper
  • 6 linguri mustar de Dijon
  • 3 cepe albe
  • 4 oua fierte tari
  • 3 cepe frantuzesti
  • 1 castravecior murat
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 g maioneza
  • 200 g iaurt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 240°C. Se crestează stratul de grăsime de pe carne şi se condimentează; se unge cu muştar. Se toarnă apă în tava cuptorului şi se aşază carnea pe grătar cu partea cu grăsime în sus; se coace 10 min. Se taie rondele cepele albe şi se aşază peste carne; se reduce temperatura din cuptor la 220°C.

Se coace friptura cca 25 min., trebuie să rămână roz. Se scoate ceapa, iar carnea se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se răcească 8 ore. Se îndepărtează apoi stratul de grăsime şi se taie friptura felii subţiri.

Se toacă ouăle fierte, ceapa franţuzească, castrave­tele murat şi verdeţurile. Se amestecă împreună cu maioneza şi iaurtul şi se condimentează. Se serveşte sosul remoulade împreună cu friptura.

Roastbeef clasic cu sos remoulade

Roastbeef clasic cu sos remoulade

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.