Rizoto cu urzici

Printeaza

Rizoto cu urzici din: orez, urzici, unt, ceapa, lamaie, sare.

Ingrediente:Rizoto_cu_urzici

  • 1 cana cu orez
  • 500 g urzici tinere
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în 1/2 din cantitatea de unt topit. Adaugă orezul spălat cu apă rece. Toarnă trei căni cu apă, acoperă şi lasă-l să fiarbă la foc mic.

Opreşte focul, amestecă rapid (cu furculiţa) cu restul de unt.

Lasă să se răcorească, adaugă urzicile spălate şi opărite în apă cu un praf de sare.

La final, potriveşte gustul de sare, presară puţină coajă de lămâie tăiată în cubuleţe şi stropeşte cu zeamă de lămâie.

Rizoto cu urzici

Rizoto_cu_urzici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.