Rizoto cu şofran

Printeaza

Rizoto cu şofran din: orez, vin alb, ceapa, morcov, ciuperci, sofran, ulei si sare.

Ingrediente:Rizoto_cu_sofran

  • 300 g orez
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ceaa
  • 1 morcov
  • 3 ciuperci
  • 1 varf de lingurita de sofran
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune cinci linguri de ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa tocată foarte mărunt. Când devine sticloasă, adaugă morcovul dat pe răzătoarea mare. Când s-a înmuiat morcovul, pune orezul clătit în câteva ape şi căleşte-l până ce devine sticlos. Adaugă şofranul, un praf de sare şi vinul. Acoperă şi lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute, până ce scade.

Intre timp, curăţă ciupercile, taie-le în cuburi, pune-le la pe foc în apă clocotită (nu multă, cam o cană şi jumătate) cu sare şi fierbe-le 15 minute. Când orezul a scăzut, completează cu zeama de la ciuperci (toarnă puţin câte puţin şi amestecă), acoperă, lasă să fiarbă şi adaugă zeamă dacă este necesar.

La sfârşit, pune ciupercile, drege gustul de sare, stinge focul, acoperă cu un şervet şi lasă orezul să se umfle.

Rizoto cu şofran

Rizoto_cu_sofran

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Atss nu e un fel de pilaf?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.