Riteş cu rozmarin

Printeaza

Riteş cu rozmarin

Ingrediente:Riteş cu rozmarin

  • 1 kg făină
  • 40 g drojdie
  • sare grunjoasă
  • 10 g rozmarin (poate fi înlocuit cu mărar verde sau cimbru)
  • 250 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Framânţi un aluat potrivit de tare din făină, drojdie, sare şi apă călduţă, laşi să crească 30 de minute. Pe planşeta unsă cu ulei împărţi aluatul în zece părţi.

Din fiecare bucată întinzi câte o foaie cât mai subţire. Ungi foaia cu ulei şi presari sare grunjoasă şi rozmarin sau mărar, cimbru etc.

Rulezi foaia şi obţii un sul subţire, pe care îl aşezi în formă de spirală (de melc), îl aplatizezi puţin cu sucitorul, îl ungi cu ulei pe deasupra şi-l prăjeşti în ulei încins. Procedezi la fel cu toate celelalte foi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.