Rissotto primavera cu parmezan

Printeaza

Rissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan.

Ingrediente:Rissotto_primavera_cu_parmezan

  • 3 l supa de legume
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 4 morcovi mari, taiati in cubulete
  • 4 dovlecei medii, taiati in cubulete
  • 500 g orez pentru risotto
  • 1 legatura de ceapa verde, feliata subtire
  • 200 g mazare, decongelata
  • 8 linguri de parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Da supa de legume in clocot, apoi las-o sa fiarba la foc mic. Incinge uleiul intr-o cratita medie. Adauga ceapa, morcovii si dovleceii, asezoneaza si caleste-le 3 minute. Adauga orezul si amesteca fara oprire 2 minute, apoi toarna un polonic de supa.

Amesteca pana cand supa este absorbita si continua sa faci acelasi lucru pana aproape ca ai epuizat supa, iar orezul este al dente. Cu aproximativ 5 minute inainte de a stinge focul, adauga ceapa verde si mazare. Serveste restul cu parmezan presarat deasupra.

Rissotto primavera cu parmezan

Rissotto_primavera_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.