Risotto cu spanac şi brânză de capră

Printeaza

O reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume, parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Risotto cu spanac şi brânză de capră

  • risotto de bază
  • 125 g unt ulei de măsline
  • un căţel de usturoi, curăţat şi tocat
  • nucşoară pentru ras
  • 150 g spanac, spălat şi uscat
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui
  • 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras
  • o bucată de parmezan pentru ras deasupra
  • 1/2 lămâie
  • 200 g brânză moale de capră, fărâmiţată
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Mai întâi preparaţi baza pentru risotto, apoi încălziţi o cratiţă adâncă, adăugaţi o lingură de unt şi puţin ulei de măsline, usturoiul şi nişte nucşoară rasă. După ce untul s-a topit, adăugaţi spanacul. Căliţi-I în jur de 5 minute, amestecând, până când scade. O mare parte din lichid se va evapora, iar spanacul va avea o aromă profundă, fantastică. Tocaţi-l mărunt sau daţi-l prin robotul de bucătărie, apoi condimentaţi după gust cu sare şi piper.

Puneţi o cratiţă mare la foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supă, urmată de baza pentru risotto. Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, şi lăsaţi orezul să fiarbă până când a absorbit aproape tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este fiert.

S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa. Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că îşi păstrează o consistenţă plăcută. Trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai delicată decât v-aţi aştepta.

Stingeţi focul, adăugaţi la orez spanacul, apoi restul de unt şi parmezanul. Stoarceţi înăuntru nişte zeamă de lămâie, apoi verificaţi dacă e suficient de condimentat şi mai adăugaţi sare şi piper, dacă e nevoie. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi orezul să stea un minut, apoi încorporaţi jumătate din brânza de capră.

Deasupra presăraţi nişte coajă de lămâie rasă şi restul de brânză, apoi stropiţi cu puţin ulei de măsline extravirgin. Duceţi cratiţa la masă împreună cu o bucată de parmezan şi o râzătoare.

Risotto cu spanac şi brânză de capră

Risotto cu spanac şi brânză de capră

Poftă bună!

3 comentarii

  1. Imi place risotto asta

  2. Bun risoto asta, chiar imi place

  3. Nu-mi place risotto asta, oricum mie risotto mi se pare un fel de pilaf cu mai multe …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.